zaterdag 4 april 2015

Nagel bijten, hoe kom je er vanaf?

Pffff, wat een vervelende tik zeg. Elke keer als ik maar een beetje zenuwen had of me een beetje verveelde greep ik meteen naar mijn nagels. Het is ook nog ontzettend onhygiënisch en het ziet er gewoon niet zo fris uit. Volgens mij herkennen veel van jullie dit probleem wel, nagelbijten. De laatste tijd zie ik heel veel dingen voorbij komen over dat nagelbijters perfectionistisch zijn. Daar moet ik altijd een beetje om lachen.. Ik bedoel.. Ik perfectionistisch? Dan moet je wel heel creatief zijn wil je dat denken. Toch heb ik die tik ongelofelijk lang gehad, ik ben er dan ook met moeite vanaf gekomen.
Vandaag geef ik een paar tips over hoe je nou eindelijk eens van je nagels of velletjes af kan blijven.


Wordt je bewust van wat je doet
Dit is voor mij misschien nog wel de handigste tip geweest. Ik had namelijk nooit door dat ik het aan het doen was, het ging zo automatisch. Langzaamaan ging ik er over na denken als ik het deed. Dan zat ik van 'Deveney wat ben je aan het doen?'. Het bewustzijn is er toen steeds meer ingekropen en eigenlijk heeft het me op een gegeven moment zo geholpen dat ik er ook bewust mee kon stoppen.

Lak je nagels
Het ziet er in het begin misschien niet zo mooi uit, hele korte nagels en dan óók nog eens nagellak eroverheen. Ze beginnen juist extra op te vallen. Toch heb ik het wel altijd gehad dat ik met nagellak op minder de neiging had om te bijten.

Vijl je nagels
Telkens als er bijvoorbeeld een stukje nagel bij mij afbrak en mijn nagel dus 'niet meer recht' was had ik de neiging om hem weer recht te bijten. Probeer telkens je nagels bij te vijlen als ze niet meer recht zijn, zo voorkom je dat je ze recht wil gaan bijten.

Kauw kauwgom
Zodra je iets anders in je mond heb is het toch minder verleidelijk om aan je nagels te beginnen. En dan hoef je echt niet elke dag een nieuwe zak snoep voor je neus te hebben, je kan ook kauwgom gebruiken.

Je wil stoppen
Je weet ergens in jezelf wel dat het echt niet meer kan. Het is vies en lelijk. Probeer jezelf zo veel mogelijk van dit te overtuigen en probeer elke keer als je weer begint hieraan te denken. Hoe mooi zullen je handen er wel niet uitzien als je mooie lange nagels hebt. Hoe perfect zou dan dat kleurtje op je nagels staan die je laatst hebt gescoord?

Anti-nagelbijt nagellak
En als je echt ten einde raad bent is er altijd nog dit goedje. Je smeert het op je nagels en elke keer als je vinger in je mond komt proef jij iets heel vies. Zo leer je het ook wel een beetje af, elke keer als je dus wil gaan nagelbijten wordt je gestraft met een vieze smaak.
Note: Pas wel op als je gaat eten en heel toevallig even je vinger aflikt (blèh).

Dit waren wel ongeveer de dingen die mij hebben geholpen om ermee te stoppen. Je zult zien, hoe langer je nagels worden hoe trotser je bent en hoe makkelijker het is om er vanaf te blijven.

Bijt jij ook nagel? En wat helpt jou altijd? Laat het weten in de reacties!

4 opmerkingen :

 1. Het beste is gewoon altijd een nagelknipper bij je te hebben, zodat als je de drang krijgt om te bijten ze direct af te knippen. Dit werkte voor mij het beste! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb ik daar nooit last van gehad, terwijl ik juist heel perfectionistisch ben. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super goed artikel! Ik bijt zelf geen nagels, maar voor de wel nagelbijters lijkt me dit super nuttig! X liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips! Ik bijt gelukkig al jarenlang geen nagels meer!

  BeantwoordenVerwijderen