maandag 22 september 2014

Nieuw seizoen, nieuw begin

Het lijkt wel of de zomer nog eeuwen doorgaat, het is nog heerlijk weer, de bomen verliezen nauwelijks bladeren en het zomerse gevoel zit er nog goed in. Toch is de herfst gisteren alweer begonnen. Het seizoen met de mooie kleuren, het romantische gevoel en de lekkere warme truien is weer begonnen. Ik kijk eigenlijk toch wel weer uit naar het regenachtige weer, de bomen die er somber bij gaan hangen en het weer dat steeds kouder wordt. Ik weet niet wat het is, maar in de herfst voel ik me fijn.
Dit jaar betekent herfst voor mij niet alleen een nieuw seizoen, het betekent ook een nieuwe stap in mijn leven; verhuizen. Nadat mijn ouders 5 jaar geleden uit elkaar zijn gegaan gingen we door een moeilijke tijd heen, niet zoals het geluk waar we naar streefden. En nu, nu het huis verkocht is, breekt er een nieuwe tijd aan. We hebben op dit moment misschien nog niet wat we willen, maar dat gaat in de toekomst zeker nog wel komen.

Ik geniet altijd volop van de herfst, van de mooie kleurtjes en de fijne sfeer die er hangt, ik vind het toch wel een van de fijnste seizoenen, hoe somber het er ook uit ziet in de realiteit. 

Nu het weer kouder begint te worden, begin ik geurkaarsen weer heerlijk te vinden. Sterke kruidige geuren, in de herfst wordt ik er super blij van! Ook is het met kou heerlijk om warme dranken te drinken. Ik hou ontzettend veel van citroenthee, vooral als ik lekker mijn handen kan warmen aan de mok.

De tijd van de topjes begint ook weer een beetje voorbij te gaan, het wordt tijd om mijn lekker warme truien weer uit de kast te halen. Lekker wegkruipen in een grote oversized trui, ik hou er wel van! Ik vind ook de kleuren van herfstkleding stukken mooier, ik ben verzot op donkerrood, donkergroen, grijs en zwart, bijna al mijn kledingstukken hebben wel die kleur.
Wat brengt herfst eigenlijk niet? Prachtige kleuren, gezelligheid en romantiek. Natuurlijk het is ook hartstikke fijn als de zon schijnt, je lekker bruin kunt worden en de hele dag cocktails drinkt, maar voor mij is dat helemaal niet nodig, dit is wat me blij maakt.

Wat vond jij van dit artikel? Wat is je favoriete seizoen? Laat het weten in de reacties!

1 opmerking :

  1. Inderdaad, wees maar trots want het is een top artikel geworden! Die foto's, waaauw. En ah, truien en geurkaarsen, i love it! Vooral de winterse, kruidige geurkaarsen... Ik moet maar weer eens Ikea geurkaarsen inslaan met herfst en winter geuren (VANILLE)! En stiekem word ik ook altijd wel blij van de herfst... :)

    BeantwoordenVerwijderen